Intellectuele eigendom/ICT

Intellectuele eigendom (IP)

In de huidige concurrentiële markteconomie, waar originaliteit en unieke ideeën schaarse goederen geworden zijn en bijna alle informatie digitaal beschikbaar en eenvoudig te kopiëren is, is een degelijke bescherming van uw intellectuele eigendom uitermate belangrijk. Intellectuele eigendom beslaat inmiddels een breed spectrum: van een slogan, merk, creatie of innovatie tot beelden en ICT-toepassingen.

INTEGRA advocaten beschikt over een team van IP specialisten dat u kan bijstaan met het oog op de vrijwaring van uw intellectuele rechten. Deze bijstand kan bestaan uit het verstrekken van adviezen (over IP-bescherming en –inbreuken), de redactie en onderhandeling van uiteenlopende IP-contracten (zoals overdrachts-, licentie- en samenwerkingsovereenkomsten), de aanvraag van octrooien, de uitvoering van audits en juridische bijstand bij geschillen.

ICT

INTEGRA beschikt tevens over ervaren advocaten die thuis zijn in een snel evoluerende sector zoals ICT. Dit dynamische vakgebied stelt ons elke dag opnieuw voor boeiende juridische uitdagingen. Onze advocaten beschikken over de vereiste flexibiliteit en een genuanceerde vakkennis die een must zijn om u in deze materie zijn optimaal juridisch te adviseren en bij te staan.

INTEGRA advocaten is onder meer uw partner voor: e-commerce, softwarelicenties, IT-contracten, ICT-octrooien, ICT-gebreken, online privacy, databanken, DRM, service level agreements en geschillen over hacking, plagiaat en ICT-implementaties.

Aangezien het ICT-recht een van de kerndomeinen van het kantoor uitmaakt, is INTEGRA advocaten ook aanwezig als ‘gold partner’ op de Corda Campus te Hasselt (http://www.cordacampus.com/nl/bedrijven/integra-advocaten).

Contactpersonen : Jochen Schraeyen